Dette er en arkiveret udgave af "Cybertruslen mod søfart og havne" fra 2020. Den seneste version af Center for Cybersikkerheds trusselsvurdering af cybertruslen mod søfarten findes her: Cybertruslen mod søfart og havne

 

Trusselsvurderingen er lavet for at orientere beslutningstagere i sektoren om karakteren og styrken af de forskellige cybertrusler, så sektoren får et grundlag at beskytte sig ud fra.

 

Truslen fra cyberkriminalitet mod søfartssektoren er MEGET HØJ. Cyberkriminelle retter mange forskellige slags cyberangreb mod virksomheder og myndigheder i søfart og havne. Udover at have økonomiske konsekvenser kan cyberkriminalitet i værste fald forstyrre driften i sektoren. De kriminelle hackeres metoder inkluderer ransomware, bedrageri samt kapacitetsudnyttelse såsom generering af kryptovaluta.

 

Truslen fra cyberspionage mod sektoren er ligeledes MEGET HØJ. Truslen kommer særligt fra fremmede stater, der både kan have økonomisk og sikkerhedspolitisk interesse i at spionere mod virksomheder og myndigheder i søfartssektoren.

 

Vurderingen beskriver også de lavere trusler fra destruktive cyberangreb, cyberaktivisme og cyberterror.

 

Vurderingen er suppleret af en specifik vurdering af cybertruslen mod skibes operationelle systemer.