Trusselsvurderingen er lavet for at orientere beslutningstagere i sektoren om karakteren og styrken af de forskellige cybertrusler, så sektoren får et grundlag at beskytte sig ud fra.

 

Truslen fra cyberkriminalitet mod søfartssektoren er MEGET HØJ. Cyberkriminelle retter mange forskellige slags cyberangreb mod virksomheder og myndigheder i søfart og havne. Udover at have økonomiske konsekvenser kan cyberkriminalitet i værste fald forstyrre driften i sektoren. De kriminelle hackeres metoder inkluderer ransomware, bedrageri samt kapacitetsudnyttelse såsom generering af kryptovaluta.

 

Truslen fra cyberspionage mod sektoren er ligeledes MEGET HØJ. Truslen kommer særligt fra fremmede stater, der både kan have økonomisk og sikkerhedspolitisk interesse i at spionere mod virksomheder og myndigheder i søfartssektoren.

 

Vurderingen beskriver også de lavere trusler fra destruktive cyberangreb, cyberaktivisme og cyberterror.

 

Vurderingen er suppleret af en specifik vurdering af cybertruslen mod skibes operationelle systemer.

 

Trusselsvurderingen er opdateret i juni 2022, så den afspejler det generelle trusselsniveau for cyberaktivisme, som blev hævet 18. maj 2022. Den øvrige tekst er uændret.

 

Trusselsvurderingen er opdateret igen i februar 2023 med en tilføjelse på baggrund af, at CFCS hævede det generelle trusselsniveau fra cyberaktivisme til HØJ. Den øvrige tekst er uændret.

  • Udgiver

    Center for Cybersikkerhed

  • Udgivelsesdato

    17. februar, 2023

Hent publikation