Center for Cybersikkerhed (CFCS) deltog igen i år i NATOs store cyberøvelse, Cyber Coalition 2020. Omtrent 1000 deltagere fra 28 NATO-lande og en række partnernationer fra blandt andet Schweiz, Finland, Irland, Sverige og EU med i øvelsen, der blev gennemført over fem dage fra den 16. til den 20. november.

Cyber Coalition er NATOs største cyberøvelse og ledes af NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDoE) i Tallinn. Det var 13. gang, at NATO samlede landene for at træne samarbejde og koordination på tværs gennem en række realistiske scenarier. Øvelsen har til formål at styrke alliancens evne til at modstå cybertrusler og gennemføre militære cyberoperationer. Øvelsen bruges desuden til at teste NATOs og landenes nationale procedurer for videndeling, situationsoverblik og beslutningsevne inden for cyberdomænet.

CFCS brugte blandt andet øvelsen til at certificere situationscenterets nye junioranalytikere i procedurer for håndtering af hændelser både i forhold til det daglige arbejde og øvelsen. I år var øvelsen også en mulighed for at stressteste situationscentret. Samtidig med Cyber Coalition deltog CFCS nemlig også i en tværsektoriel national cyberøvelse den 19. november i tillæg til håndteringen af centrets daglige opgaver.

Se video om øvelsen her: https://shape.nato.int/news-archive/2020/exercise-cyber-coalition-2020