Ransomware, DDoS-angreb, phishing og identitetstyveri. Hver dag står danske myndigheder, virksomheder og helt almindelige mennesker over for en alvorlig cybertrussel, og vi har alle sammen brug for at vide, hvordan vi kan beskytte vores data og systemer.

 

Oktober er cybersikkerhedsmåned, og sammen med Digitaliseringsstyrelsen sætter Center for Cybersikkerhed (CFCS) ekstra fokus på at styrke den digitale sikkerhed i Danmark. De næste fire uger vil der være aktiviteter, som kan løfte organisationer og borgeres viden om cybersikkerhed, og hvordan man beskytter sig selv digitalt.

 

Hvad sker der i løbet af cybersikkerhedsmåneden?

Du har mulighed for at deltage i en lang række aktiviteter og arrangementer, der kan gøre dig klogere på digital sikkerhed. Kom for eksempel forbi Forsvarsministeriet på Kulturnatten og mød det danske cyberlandshold. De unge cyberatleter demonstrerer deres skarpe skills inden for hacking, som indbragte dem titlen af europæiske cybermestre ved sidste års mesterskaber i Wien. 

 

Er du nysgerrig på nye teknologier i et sikkerhedsperspektiv, kan du også deltage i vores åbne webinar, hvor du får et indblik i kunstig intelligens, og hvilke forhåndsregler man kan tage for at beskytte egne AI løsninger mod misbrug.

 

Særligt for små og mellemstore virksomheder holder vi i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen en cybersikkerhedskonference, der klæder deltagerne på med den nyeste viden om cybertrusler, der truer organisationer, og giver helt konkrete redskaber til at påbegynde risikovurdering og -håndtering i egen virksomhed.

 

Endelig åbner vi dørene på Kastellet til Cyberskills arrangement, hvor du kan prøve kræfter med malwareanalyse i praksis og modvirke et virkelighedsnært cyberangreb.

 

Find mere information på sikkerdigital.dk

Alle oplæg og aktiviteter kan ses på www.sikkerdigital.dk/national-cybersikkerhedsmaaned. Her finder du desuden generel information om cybersikkerhedsmåneden. Siden vil løbende blive opdateret.

 

Kort om national Cybersikkerhedsmåned

National cybersikkerhedsmåned finder sted hvert år i oktober. Initiativet er inspireret af og afholdes i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, der koordineres af EU-agentur for cybersikkerhed, ENISA.