En række danske uddannelsesinstitutioner inviterer igen til sommerskole i cybersikkerhed. Sommerskolen giver et bredere publikum mulighed for at få indblik i cybersikkerhed fra de faglige miljøer. Sommerskolen finansieres af Center for Cybersikkerhed (CFCS).

Sommerskolen består af en række oplæg fra flere danske uddannelsesinstitutioner og giver således mulighed for at lære om cybersikkerhed på et forskningsbaseret grundlag. Der har tidligere været afholdt sommerskole i cybersikkerhed i 2019 og 2020. Nu vender arrangementet tilbage sammen med mulighed for at mødes fysisk.

Som noget nyt vil der denne gang også være oplæg fra den danske cybersikkerhedsbranche, der kan fortælle om de operationelle aspekter af arbejdet med cybersikkerhed. Samtidig vil der også være oplæg fra ph.d.-studerende, som vil fortælle om deres forskning.

"Sommerskolen er en unik mulighed for dem, der gerne vil blive klogere på cybersikkerhed. På sommerskolen bringer vi en bred målgruppe i kontakt med den viden, der findes på vores uddannelsesinstitutioner. Denne gang har vi også fået branchen og de ph.d.-studerende endnu mere med. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for at kunne støtte,"siger Thomas Flarup, chef for Center for Cybersikkerhed.

Sommerskolen afholdes 15. til 19. august. Den er et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet, Copenhagen Business School, Aalborg Universitet, Århus Universitet, Københavns Erhvervsakademi, IT-Universitetet, Københavns Universitet og Cyberhub/DigitalLead.

CFCS finansierer sommerskolen gennem midler afsat til forskning og uddannelse.

Programmet kan findes her.