I en ny temaartikel ser Center for Cybersikkerhed nærmere på, hvordan organisationer kan beskytte kontoer på sociale medier mod forskellige trusler.

 

Sociale medier giver mulighed for at nå ud til mange mennesker, men det gør dem også attraktive for hackere. Hvis man er en myndighed, virksomhed eller en offentlig person, så kan man af forskellige grunde være ekstra interessant for hackere, uanset om motivet er økonomisk eller ideologisk.

 

Udbyderne af sociale netværk tilbyder en række forskellige sikkerhedstiltag, som man bør benytte sig af for at beskytte sin konto. Men især for organisationer kan det være nødvendigt at sikre sig yderligere.

 

"Selvom der ikke er sensitive systemer eller informationer, der bliver kompromitteret, hvis en organisations sociale mediekonti bliver hacket, så kan der ske et tab af omdømme. Det er en type hacking, der er meget synlig, og det kan være svært at få hurtig hjælp, når først skaden er sket. Derfor er det vigtigt at forebygge og reducere risikoen med nogle forholdsvis enkle tiltag," siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

 

En af de mest effektive ting, man kan gøre for at sikre sin konto, er at slå fler-faktor-autentifikation til. På den måde vil det kræve et ekstra trin, som gør det meget sværere for hackere at overtage en konto.

 

Men i organisationer, hvor flere personer skal have adgang til at bruge organisationens officielle konto på et socialt medie, bliver det også nødvendigt at styre denne delte adgang på en sikker måde.

 

Center for Cybersikkerhed gennemgår i temaartiklen en række almindelige trusler, der kan udgøre en risiko i forbindelse med anvendelsen af sociale medier.