CFCS vurderer, at truslen fra cyberspionage mod Grønland er MEGET HØJ. Grønlands centrale placering i Arktis medvirker til den alvorlige trussel fra cyberspionage mod Grønland. Viden fra cyberspionage kan blive misbrugt af fremmede stater på bekostning af grønlandske interesser.

 

CFCS vurderer, at cyberkriminalitet mod Grønland er MEGET HØJ. Særligt ransomware-angreb kan ikke kun gøre stor skade på ramte myndigheder og virksomheder, men kan også have alvorlige konsekvenser for samfundsvigtige funktioner i Grønland.

 

CFCS vurderer, at truslen fra destruktive cyberangreb mod Grønland er LAV. Det er mindre sandsynligt, at fremmede stater har til hensigt at bruge destruktive cyberangreb mod Grønland. Truslen kan dog stige med kort varsel, da flere stater har kapacitet til at udføre destruktive cyberangreb. Det er samtidigt muligt, at destruktive cyberangreb rettet mod andre lande kan påvirke leveringen af samfundsvigtige tjenester i Grønland.

 

CFCS vurderer, at truslen fra cyberaktivisme mod Grønland er LAV. Truslen fra cyberaktivisme mod Grønland kan stige uden eller med kort varsel, hvis enkeltsager med forbindelse til Grønland, får aktivistiske hackeres opmærksomhed.

 

CFCS vurderer, at truslen fra cyberterror mod Grønland er INGEN. Militante ekstremister har begrænset hensigt til at udføre cyberangreb, der har samme effekt som konventionel terror. De har samtidigt ikke den fornødne kapacitet.

  • Udgiver

    Center for Cybersikkerhed

  • Udgivelsesdato

    13. marts, 2023

Hent publikation