Det er tre år siden, at FE’s Cyberakademi for første gang så dagens lys. Og interessen for uddannelsen og akademisterne er kun blevet større. Tredje hold cyberakademister har netop afsluttet en tre måneder lang og intensiv uddannelse i datasikkerhed, Linux, programmering og netværk. Det blev i dag markeret ved en reception på Kastellet med deltagelse af forsvarsministeren, fg. chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og fg. chef for Center for Cybersikkerhed.

 

Forsvarsminister Morten Bødskov sagde i sin tale til de færdiguddannede elever:

 

I bliver det første led i håndteringen af konkrete cyberangreb. I skal opdage, for at myndigheder, virksomheder og borgere kan reagere. Det kræver store evner og specialiseret indsigt. Et stort ansvar hviler på jeres skuldre. Jeg ved, at uddannelsen på Cyberakademiet har klædt jer godt på – både fagligt og personligt til at varetage den vigtige opgave. I er en vigtig ressource, og det hårde arbejde er kun begyndt.”

 

De nyudklækkede junioranalytikere begynder allerede på mandag i CFCS’ Situationscenter, hvor de skal bidrage til den døgnbemandede monitorering af netværkstrafikken i de samfundskritiske sektorer. Formålet med monitoreringen er at opdage og varsle om mulige cyberangreb mod Danmark. Derudover har Cybersituationscenteret også til opgave at fungere som nationalt kontaktpunkt i forhold til cybersikkerhedshændelser.

 

Cybertruslen mod Danmark er meget høj, og derfor er it-medarbejdere en efterspurgt ressource i det danske samfund. Vores vision med Cyberakademiet er både at skabe nye uddannelsesmuligheder for it-talenter og bidrage til at opbygge en større kapacitet på området. Jeg glæder mig til at byde de nye junioranalytikere velkommen,” siger fg. Chef for Center for Cybersikkerhed, Mark Anthony Fiedel.

 

Fokus på faglig og personlig udvikling

Cyberakademiet blev oprettet for tre år siden som et rekrutteringsforløb til Cybersituationscenteret og for at øge og styrke kompetencerne inden for it- og cybersikkerhed i Danmark. Det intensive uddannelsesforløb er designet, så eleverne både udvikles fagligt og personligt.

 

Akademiet er en hel unik mulighed, hvor man kan komme direkte fra gymnasiet og efter bare tre måneder være klar til arbejdsmarkedet og til at forsvare Danmark. Vi har ikke kun lært en masse fagligt, vi har også fået en virksomhedsmodenhed og et første indblik i kulturen og det at arbejde i en efterretningstjeneste,” fortæller de tre cyberakademister Fl4g, sm0ke og Cipher, som på mandag melder klar i Cybersituationscenteret.

 

Cyberakademiet er udviklet i samarbejde mellem FE og en ekstern it-sikkerhedsvirksomhed. Uddannelsen varer tre måneder og har fokus på netværkssikkerhed, programmering, generel it og it-sikkerhedsforståelse.