Der er fart på digitaliseringen af vores samfund. Det giver mange fordele og kan gøre hverdagen lettere. Langt de fleste danskere og danske virksomheder benytter sig af digitale tjenester og systemer hver eneste dag. Men de skal bruges med åbne øjne. For den digitale hverdag går også hånd i hånd med trusler om hackerangreb og øget it-kriminalitet. Viden om sikker digital adfærd er således en grundsten i den digitale hverdag. Netop derfor afholdes der for fjerde år i træk cybersikkerhedsmåneden, så borgere, myndigheder og virksomheder i fællesskab kan styrke den digitale sikkerhed i Danmark.

 

Hvad sker der i løbet af cybersikkerhedsmåneden?

I løbet af cybersikkerhedsmåneden vil der være en lang række aktiviteter, som kan gøre dig klogere på cybertrusler og it-sikkerhed. Du får viden om identitetstyveri og virksomheders sikkerhed på sociale medier gennem to landsdækkende kampagner, du kan prøve kræfter med et virkelighedsnært cyberangreb, og så kan du få indblik i de aktuelle cybersikkerhedstrusler, som Danmark står overfor.

 

Cybersikkerhedsrådet holder også klassens time for alle 8. klasseelever, som kan få helt konkrete gode råd til sikker digital adfærd. Derudover tilbyder førende eksperter gratis oplæg om forskellige aspekter af cybersikkerhed, ligesom man kan tage et gratis e-læringsmodul, der skal hjælpe dig og din virksomhed med at beskytte sig mod it-kriminelle.

 

For virksomheder og organisationer er der udviklet et inspirationskatalog med aktiviteter, som kan bruges til at sætte fokus på cybersikkerhed i din organisation. Du finder inspirationskataloget her.

 

Find mere information på sikkerdigital.dk

Alle oplæg og aktiviteter kan ses på www.sikkerdigital.dk/national-cybersikkerhedsmaaned. Her finder du desuden generel information om cybersikkerhedsmåneden og om de to kampagner fra Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen. Siden vil løbende blive opdateret.

 

Kort om national Cybersikkerhedsmåned

National cybersikkerhedsmåned finder sted hvert år i oktober. Initiativet er inspireret af og afholdes i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, der koordineres af EU-agenturet ENISA: https://cybersecuritymonth.eu/

 

Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for den nationale cybersikkerhedsmåned. Initiativet gennemføres i samarbejde med Center for Cybersikkerhed og Erhvervsstyrelsen.