Cybersikkerhedsmåneden i oktober var igen præget af et højt aktivitetsniveau. Måneden er en udløber af den europæiske cybersikkerhedsmåned, og måneden igennem var der fokus på vigtige budskaber om cybersikkerhed for myndigheder, virksomheder og borgere i et stærkt offentligt-privat samarbejde.

Måneden blev skudt i gang af webinaret ”Kort og konkret om cybersikkerhed”, som Cybersikkerhedsrådet stod bag, der kan genses her: https://digst.dk/sikkerhed/udvalg-og-fora/hovedpointer-fra-cybersikkerhedsraadets-webinar-kort-og-konkret-om-cybersikkerhed/.

Alle aktiviteter var annonceret på www.sikkerdigital.dk, hvor man kunne finde oplysning om arrangementer og booke eksperter til at holde oplæg om cybersikkerhed.

CFCS’ bidrog blandt andet med oplæg om adfærdsorienteret informationssikkerhed, cybertruslen mod Danmark og meget mere for en række virksomheder og myndigheder. Der blev afholdt et velbesøgt arrangement for unge, der drømte om at prøve kræfter med jobbet som cyberanalytiker, i samarbejde med CyberSkills, og så kunne Kulturnattens publikum i Forsvarsministeriet opleve et live phishing-angreb udført af CFCS’ specialister.

I løbet af oktober udgav centeret desuden vejledningen Cyberforsvar der virker, som også blev formidlet på et åbent webinar, en rapport om SolarWinds-angrebet, en temaartikel om sikkerhed på sociale medier og en trusselsvurdering om truslen fra ransomware mod energisektoren. Desuden blev Center for Cybersikkerheds liste over ord og begreber inden for cybersikkerhed opdateret med 10 nye ord, der afspejler aktuelle tendenser i cyberangreb.

To nationale kampagner fra Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen satte fokus på cybersikkerhed som konkurrenceparameter og stærke kodeord.

Læs mere om cybersikkerhedsmåneden og ENISA her: