Cyberværnepligtige besøger CFCS oktober 2021

Cyberværnepligtige på besøg hos Center for Cybersikkerhed (FOTO: CFCS)

Det tredje hold cyberværnepligtige kom fredag den 29. oktober forbi Center for Cybersikkerhed (CFCS) til virksomhedsbesøg. Besøget er en fast del af cyberværnepligten, hvor deltagerne blandt andet bliver introduceret til centerets arbejde for et sikkert digitalt Danmark gennem forebyggelse, imødegåelse og håndtering af cyberangreb. Undervejs i programmet fik de værnepligtige mulighed for at spørge ind til Center for Cybersikkerheds vurdering af cybertruslen og cybersikkerhed i bred forstand, og selvfølgelig i forhold til at søge en karriere i CFCS efter endt uddannelse.

 

De cyberværnepligtige får i løbet af deres uddannelse en grundlæggende viden om it- og cybersikkerhed. En viden, der er vigtig og efterspurgt, både i Forsvaret og i det civile samfund. Cyberværnepligten består af fire måneders basisuddannelse, som kan tages ved enten Hæren, Søværnet eller Flyvevåbnet. Efterfølgende fortsætter uddannelsen i Fredericia, hvor de blandt andet trænes i at monitere, identificere, eskalere og træffe foranstaltninger til at modgå cyberangreb.

 

Efter besøget hos CFCS skal de cyberværnepligtige besøge andre dele af Forsvaret. Besøgene giver mulighed for at høre om, hvordan man håndterer cybersikkerhed i Forsvaret, og samtidig møde nogle måske kommende kolleger. Værnepligten afsluttes med en øvelse, hvor Center for Cybersikkerhed angriber et netværk, som de værnepligtige skal beskytte.

 

Læs mere om cyberværnepligt