Center for Cybersikkerhed (CFCS) deltog igen i år i NATOs store cyberøvelse, Cyber Coalition 2021, som fandt sted i Estlands hovedstad, Tallinn. Mere end 1.000 deltagere fra 28 NATO-lande og en række partnernationer fra blandt andet Schweiz, Finland, Irland og Sverige var med i øvelsen, der blev gennemført over fem dage fra 29. november til 3. december.

 

Cyber Coalition er NATOs største cyberøvelse og ledes af NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDoE). Det var 14. gang, at NATO samlede landene for at træne samarbejde og koordination på tværs gennem en række realistiske scenarier, der blandt andet gik ud på at forsvare sig mod malware og hybride angreb, der involverede sociale medier og hack af mobile enheder. Konkret blev deltagerne udsat for blandet andet et fiktivt cyberangreb mod en olieforsyningsrørledning og et pandemi-relateret ransomwareangreb.

 

Øvelsen har til formål at styrke alliancens evne til at modstå cybertrusler og gennemføre militære cyberoperationer. Deltagerlandene konkurrerer derfor ikke mod hinanden under øvelsen, men samarbejder om at udveksle information, erfaring og best practice om håndtering af cyberangreb. Derfor er Cyber Coalition også en lejlighed til at teste NATOs og landenes nationale procedurer for videndeling, situationsoverblik og beslutningsevne inden for cyberdomænet.

 

CFCS har deltaget i Cyber Coalition øvelsen for Danmark siden 2013.

 

Se NATOs video om øvelsen