[Oprindeligt publiceret af Center for Cybersikkerhed]

Den digitale udvikling tager fart som aldrig før, og det betyder, at cybertruslen er blevet et grundvilkår for danske virksomheder. Derfor er cyber- og informationssikkerhed et vigtigt område for mange virksomheder at prioritere.

For femte år i træk undersøger PwC med opbakning fra en række allianceparter bl.a. Center for Cybersikkerhed niveauet for cyber- og informationssikkerhed i dansk erhvervsliv. Formålet med undersøgelsen er at give et retvisende billede af erhvervslivets udfordringer og modenhed inden for cyber- og informationssikkerhed.

Som noget særligt i år vil undersøgelsen dykke ned i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed fra maj 2018 og b.la. undersøge, om strategien har påvirket virksomhederne.

Spørgsmålene i undersøgelsen er tilpasset to overordnede målgrupper:

  • Medlemmer af direktionen/ledelsen (f.eks. CEO, CFO, CRO, COO, CTO og CIO).
  • Sikkerhedsansvarlige og sikkerhedsmedarbejdere (f.eks. CISO, it-chefer, interne revisorer, compliance-medarbejdere, driftschefer, it-medarbejdere, mv.).

Virksomheder kan deltage i undersøgelsen på www.pwc.dk/cs19 og bidrage til at give et retvisende billede af erhvervslivets modenhedsniveau inden for cyber- og informationssikkerhed.

Undersøgelsen foretages med opbakning fra Finans Danmark, DI Digital, It-branchen, Dansk Erhverv, Center for Cybersikkerhed, KITA, Rigspolitiet NC3, Rådet for Digital Sikkerhed, ISACA og Microsoft.