[Oprindeligt publiceret af Center for Cybersikkerhed]

Det er tredje år i træk, at FE sætter et dansk cyberlandshold, og som i de foregående år har kampen om en af de 10 pladser på landsholdet været intens og hård. Men nu er det danske landshold sat, og alle er klar til de europæiske cybermesterskaber, som i år afvikles den 9. – 11. oktober i Bukarest.

Det er ENISA – Europæisk Netværks og Informationssikkerheds Agentur – der arrangerer det årlige EM i cybersikkerhed. EM afvikles for at engagere og uddanne flere kompetente it-talenter og dermed imødegå den store mangel på it-medarbejdere i fremtiden.

”FE er med i det digitale førerfelt, og vi bruger aktivt de muligheder, som den teknologiske udvikling giver os. Derfor samler vi i FE også på talentfulde teknologiinteresserede unge mennesker. Og derfor har vi etableret det danske cyberlandshold. Når det er sagt, tror jeg imidlertid også på, at vores cyberlandshold mere bredt kan være med til at inspirere flere unge til at gå efter en it-karriere. Og gerne inden for it-sikkerhed,” siger chef for FE Lars Findsen.

Tyskland og Spanien har taget EM trofæet med hjem flest gange, men i år håber Danmark at kunne blande sig i toppen. Et cyberlandshold træner selvfølgelig meget online, men i forrige weekend var landsholdet samlet til en fysisk træningslejr på Kastellet i København. Cyberlandholdsstræner Michael går ud af træningsweekenden positiv og med tro på holdet i Bukarest.

”Vi stiller med et stærkt hold med en god bredde. Sidste år blev vi til allersidst slået på de små marginaler. Men med en kerne af erfarne it-talenter og en tilgang af nye, stærke kompetencer, tror jeg, holdet kan nå langt. Jeg er ikke i tvivl om, at vi sagtens kan blande os med de store lande,” siger landstræneren fra FE.

FE arbejder som Danmarks udenrigsefterretningstjeneste ofte hemmeligt for at beskytte kilder og samarbejdspartnere. Med initiativer som bl.a. cyberlandsholdet får FE mulighed for at løfte lidt af sløret for arbejdet i en efterretningstjeneste. Vi håber derfor, at alle danskere vil følge og støtte vores hold, både op til EM og når det går løs i Bukarest.

Spørgsmål til cyberlandsholdet eller bootcampen kan rettes til FE Presse og Kommunikation på 20 16 05 93.