[Oprindeligt publiceret af Center for Cybersikkerhed]

NATO’s store cyberøvelse, Cyber Coalition 2019, har igen i år dansk deltagelse med bidrag fra Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed. I alt deltager cirka 1000 deltagere fra 28 NATO-lande og en række partnernationer bl.a. fra Japan, Ukraine, Georgien, Schweiz, Finland, Irland, Sverige og EU.

Øvelsen er NATO´s største cyberøvelse og ledes af NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence i Tallinn. Øvelsen gennemføres 2. til 6. december.

Øvelsen er den 12. i rækken og har til formål at træne deltagerne i samarbejde og koordination mellem NATO-landene gennem realistiske scenarier. Øvelsen skal styrke alliancens evne til at beskytte mod cybertrusler og gennemføre militære cyberoperationer samt teste NATO’s og de nationale procedurer for videndeling, situationsoverblik og beslutningsevne inden for cyberdomænet.

Centeret anvender bl.a. øvelsen til at certificere sine nye junioranalytikere i situationscenterets procedurer for håndtering af hændelser både i forhold til det daglige arbejde og øvelsen.

Se kort video om øvelsen her:
NATO SHAPE