Digitaliseringsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed har udgivet en vejledning til, hvordan danske myndigheder og virksomheder kan tage de nødvendige forholdsregler, når de anvender kunstig intelligens.

 

Vejledningen indeholder 16 konkrete tiltag. En del af tiltagene er specifikke for brugen af kunstig intelligens, mens en række af tiltagene viser, hvordan brugen af kunstig intelligens skal tænkes ind i sikkerhedstiltag fra mere grundlæggende rammeværktøjer og vejledninger om informationssikkerhed.

 

Vejledningen bygger på en forudgående analyse, der overordnet peger på, at selvom brugen af kunstig intelligens kan give nye sårbarheder og skabe nye angrebstyper, skal virksomheder og myndigheder stadig først og fremmest have styr på de traditionelle sikkerhedstiltag med udgangspunkt i en risikovurdering (se for eksempel Risikostyring (myndigheder) og Værktøjer for virksomheder på Sikkerdigital.dk). Nogle sikkerhedstiltag kan dog ændre karakter ved brugen af kunstig intelligens - fx kan der være særlige overvejelser om backup-løsninger i tilfælde af angreb.

Sidst opdateret 19. august, 2020 - Kl. 15.56