DDoS står for Distributed Denial of Service. Det er et overbelastningsangreb, hvor hackere gennem malware kontrollerer mange computere og bruger dem til at sende store mængder forespørgsler til en hjemmeside (webserver) eller et netværk, så hjemmesiden eller netværket bliver overbelastet. Mens angrebet står på, er hjemmesiden eller netværket utilgængeligt for legitim trafik.

 

Alle organisationer, der er synlige og tilgængelige på internettet, er et potentielt mål for DDoS-angreb. Derfor bør enhver organisation – stor som lille – tage de rette forholdsregler for at beskytte sig mod denne type af cyberangreb.

 

Vejledningen Beskyt mod DDoS- angreb kan hjælpe til at reducere risikoen for og ved DDoS-angreb gennem en række anvisninger til, hvordan man forebygger og forsinker angreb, samt til hvordan et angreb kan håndteres.

 

Vejledningen henvender sig først og fremmest til organisationens it-ledelse, it-driftsafdeling og it-driftsleverandører med henblik på at indgå i det løbende arbejde med at forbedre organisationens eksisterende sikkerhedspraksis. Da mange organisationer i dag har outsourcet hele eller dele af it-driften, kan vejledningen også bruges i dialogen med leverandørerne for at sikre, at disse har styr på de nødvendige anti-DDoS-tiltag.

  • Udgiver

    Center for Cybersikkerhed

  • Udgivelsesdato

    27. oktober, 2022

Hent publikation