CFCS understreger i denne vurdering, at Danmark fortsat står over for en betydelig cybertrussel. Truslen fra både cyberkriminalitet og cyberspionage er på det højest mulige niveau.

 

Der er hele tiden hackere, der forsøger at udnytte aktuelle begivenheder, udviklinger eller vilkår til deres fordel. Det er også tilfældet med COVID-19-pandemien, som hackere eksempelvis har udnyttet ved at sende phishing-mails med COVID-19 som tema.

 

Udnyttelsen af COVID-19 udgør et nyt element i det samlede trusselsbillede, men truslerne har på nuværende tidspunkt derudover ikke ændret sig markant. Pandemien har primært påvirket trusselsbilledet i forhold til hvilke angrebsmetoder, hackerne vælger. Eksempelvis er der set en stigning i phishing-mails, og hackere forsøger også at angribe fjernadgange.

 

Selvom trusselsbilledet grundlæggende ikke er ændret, så kan der lige nu være en øget risiko for, at hackerne lykkes med deres angreb. It-sikkerheden er under pres hos mange myndigheder og virksomheder på grund af de ændrede arbejdsvilkår, som COVID-19-pandemien har ført med sig. De nye arbejdsvilkår kan give hackere lettere adgang til organisationernes systemer og gøre det sværere at opdage hackerne i systemerne. 

  • Udgiver

    Center for Cybersikkerhed

  • Udgivelsesdato

    3. april, 2020

Hent publikation