Dette er en arkiveret udgave af trusselsvurderingen "Hackere misbruger generativ AI" fra marts 2024, opdateret i februar 2023. Den seneste version af trusselsvurderingen findes her:

 

Det er meget sandsynligt, at hackere misbruger generativ AI. Hackeres misbrug af generativ AI ændrer ikke den overordnede cybertrussel trods teknologiens udbredelse og tilgængelighed.

 

Det skyldes, at både stater og dele af det cyberkriminelle miljø allerede råder over betydelige ressourcer og har evnerne til effektivt at udføre de processer, som generativ AI kan understøtte. Truslen er således allerede MEGET HØJ fra henholdsvis cyberspionage og cyberkriminalitet. Generativ AI er dermed ét værktøj blandt flere, som er med til at drive disse trusler.

 

Det er vigtigt at bemærke, at generativ AI ikke er en type teknologi, der på egen hånd kan planlægge og udføre angreb. I stedet fungerer teknologien typisk sådan, at den genererer et output på baggrund af et skriftligt eller mundtligt input fra en bruger. Outputtet kan hackerne bruge i et cyberangreb.

  • Udgiver

  • Udgivelsesdato

    8. marts, 2024

Hent publikation